Plasticpotten.nl twittert!


Via ons twitter account houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Volg ons, snel en gemakkelijk en ontvang als eerste info over nieuwe producten, acties en aanbiedingen.

http://twitter.com/#!/Plasticflessen/

 
duurzaamheid
.
 

De duurzaamheid van onze plastic potten

 

Plastic potten, kunststof sluitingen en plastic verpakkingen, dat is ons vak. Als specialist in plastics kun je veel bereiken als het gaat om vermindering van milieubelasting of ‘ecologische voetafdrukken’. Degelijke plastic potten om te bewaren maken bijvoorbeeld, plastic verpakkingen van bio-plastics of eerder gebruikt plastic met een tweede leven, zuinig omgaan met materialen, nieuwe vormen en nieuwe materialen ontwikkelen.

Maar we doen graag nog een beetje meer
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, betrokken bij de maatschappij en bij een gezonde, leefbare ‘aarde’. Plasticpotten.nl wil wat dat betreft best voorop lopen en zijn nek uitsteken. Ook al kost het aandacht en soms een klein beetje moeite. Duurzaamheid en verantwoord consumeren, het kan al beginnen bij het bedenken van plastic potten, het produceren, vervoeren en weer recyclen van plastic potten. Of even nadenken over hoe je je eigen werkplek en productiecentrum inricht.

Klein beginnen, dan mag je rekenen op grootse gevolgen
Ook de kleinere keuzes kunnen een geweldig effect hebben. Terwijl ze niet veel moeite, tijd of geld hoeven te kosten. Hoe doen we dat concreet? Plastic potten, dat is de basis waar alles om draait, maar die plastic potten kun je op veel manieren maken en distribueren:

  • Kantoor en magazijn: groene stroom, fair trade koffie, als het kan hergebruikte kantoormeubelen, gerecyclede bedrijfskleding, zelfs bouwmaterialen zijn hier bezig aan een tweede leven: bijvoorbeeld het gerecyclede dakleer op onze magazijnhal.
  • Vervoer. Bedrijfswagens met groen A-label, als het maar even kan.
  • Kwaliteit voor een faire prijs. Op zich al duurzaam, want weggooien is zonde.
  • Locatie. Het is net klaar, sinds eind 2012. Het centrale distributiecentrum in Noord-Nederland (Zuidbroek, Groningen, niet ver van de Duitse grens). Dat betekent: meer ruimte, minder oponthoud in files en gerichtere transportkilometers, ook over de grens. Mooi meegenomen: de bijdrage die we zo leveren aan hoogwaardige werkgelegenheid in de regio.
  • Ontwikkeling. Zusterfirma PackagingLab bedenkt ze en ontwerpt ze: de plastic potten van nu, met een duurzame levenscyclus, van sowieso minder belastende materialen als bio-plastics en opnieuw gebruikt kunststof, toepasbaar in plastic potten die gezien mogen worden.
  • Teamwork. Experience volgens Plasticpotten.nl: re-integratie werkplekken en ervaringsplaatsen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, onder de vleugels van ons vaste, ervaren team plastic potten specialisten en bedenkers. In 2013 gestart in ons centrale distributiecentrum, nu al niet meer weg te denken. Resultaat: een platte, slanke organisatie als kern en volop flexibele, betrokken inzet daaromheen.
  • Doen. We staan helemaal achter de actie Plastic Hero, bekend van het oranje supermannetje dat oproept om plastic potten en plastic verpakkingen te recyclen. De wet van het grote getal: plastic potten zijn een geliefd verpakkingsmateriaal, praktisch, sterk, kleurrijk, duurzaam als ze goed gemaakt worden. Er is dus veel (milieu)winst in te halen!
  • Verstandig. Wij hebben verstand van plastic potten, anderen van computernetwerken en hosting. Geen energievretende eigen servers dus, maar hosting via een duurzaam ‘cloud’ netwerk buiten de deur.
  • Goede doelen. Een deel van de winst gaat naar ‘wereldverbeteraars’ als WWF en WSPA.
.